.

.

.


2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007

Generatie Flipside editie V

Zondag 29 december2013

Generatie Flipside V

Generatie Flipside is een open podium voor kunstenaars uit de wijk Vaartbroek e.o.. Flipside wil lokale kunstenaars de gelegenheid geven om hun werk te tonen en de wijk de mogelijkheid te geven om kennis te maken met de gebruikers en partners van het pand. Een soort van open dag van en voor de wijk.

In deze editie geven we de aandacht an Flipkids. Afgelopen half jaar is er weer flink geknutseld bij Flipkids. In het cafe hangt het resultaat.

IN de galerie is het de laatste dag van de Grenswerk (scrol naar benden voor meer info over de) tentoonstellingen en hebben we optredens van:

Tessa de Swart (gedichten en een DJ)
Dan Senn's International Space Band (deksels ensemble)‏

We bakken pannenkoeken, poffertjes, gooien een soya worstje op de BBQ en laten ons verrassen door Sigi & Werner op de Fridael Woodgasburner.

Open van 14 uur.
Aanvang programma 15.00 uur

Tot 18.00 uur

Entree gratis

 

Zaterdag 30 november 2013


BAM Fest

met het volgende dichters, zangers, acteurs, kunstenaars en bands
Glimlicht, Bundelpresentatie van Derrel, RAU!, Grimm Van Dango, Film ‘dood aan de powezie’ , Toneel ‘Mijn dood is een geschenk’ , Monique Hendriks , De Nuance, Ann Helena Kenis , Kees van Meel & Deborah Jacobs, Hello George , B’wana Dik, Ché , Ann Helena Kenis, Yogosy Het Bochelprincipe , Sandpaper Kiss , Drink my puke en B.c.i.m.

Programma vangt aan om 14.00 uur.
Entree 5 Euro
Maaltijd 5 Euro

Bam Fest
Grenswerk V

Grenswerk V groetjes

Vrijdag 29 nov t/m 29 december 2013

Grenswerk 6

Gährender Bodensatz (gistend residu)


Ieder jaar gaan Aagje Linsen en Jeroen Vrijsen met een groep kunstenaars in september aan het werk in het Duitse dorpje Tripkau, aan de Elbe, 100 km onder Hamburg. Het resultaat van deze werkperiode en het nieuwe werk wat in de periode na de artist in residence wordt gemaakt wordt tentoongesteld.
Deelnemende kunstenaar zijn
Marthe Zink
Toni van Tiel
Rogier Walrecht
Marieke Peters
Griet Menschaert
Mitchel Breed
Cecilia Rebergen
Aagje Linssen en
Jeroen Vrijsen.

Met optredens van:
Small Mountain Sofa
Instant Dance Composers

Opening vrijdag 29 nov. vanaf 19. 00 uur met buffet en presentatie publicatie

Op zondag 29 december is de finissage met een poezie klank performance van
Tessa de Swart
en een concert van
Dan Senn's Int. Space Band

Te bezichtigen:
Iedere zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur


Zat 19 t/m zondag 27 oktober

Missing Link

Een tentoonstelling met werk van
Hans Biezen, Antoine Boute, Fia Cielen, Geoffrey de Beer, Jean De Lacoste, Jan Dietvorst, Bart van Dijck, Lisa Jeannin & Rolf Schuurmans, Erwin van Looveren, Kelly Richardson, Guy Rombouts, Yannick Val Gesto, Tim Vanhamel en Filip Vervaet.

De tentoonstelling is samengesteld door Alexandra Crouwers.

Deze link naar de blogspot geeft gedegen achtergrond informatie over de kunstenaars, over de tentoonstelling, foto's en links: missinglinkexhibition.blogspot.com

Op donderdag 24 oktober is de officiele opening van expositie. Deze midissage vangt aan met een lopend buffet verzorgt door Sigi en Werner, onze Limburgse topkoks, en als toetje hebben we 4 acts:
M.E.A.N (B)
tysmfyh (B) en
The City Hollers (NL)
DJ Frietboer (NL) en
Tim VanHamel - dj set (B)

Alleen tijdens de Dutch Design Week
van 19 t/m 27 oktober
iedere dag van 12.00 – 18.00 uur.
Donderdag 24 oktober:
Midissage
vanaf 18.00 uur.


Toegang
tot de tentoonstelling en concerten is
gratis.
Een bord voor het lopend buffet kost E 5,=


 


 

Missing Link
Missing Link
Missing Link opening
Missing Link party
Transit zaterdag 5 en zondag 6 oktober

Transit

Is een werkperiode en tentoonstelling van Miranda Vissers in de galerie van Flipside. Reizen loopt als een rode draad door het werk van Miranda en vormt dan ook het uitgangspunt van de installatie die ze gaat maken.
Het wordt een werkperiode in 2 delen: in het eerste deel ligt het exact op natuur en het gebruik van natuurlijke materialen. De presentatie hiervan is op zaterdag 21 september. In het tweede deel waarin de installatie wordt omgebouwd naar een meer stadse en strakke omgeving. De presentatie van het 2e gedeelte vindt plaat tijdens de Atelierroute van 5 en 6 oktober.

1e presentatie zaterdag 21 september, vanaf 19.00 tot 24.00 uur

2e en eindpresentatie: zaterdag 5 en zondag 6 oktober, vanaf 12.00 tot 18.00 uur


 

zaterdag 21 september

FlipFest 2

Flipfest is een festival van een dag op een avond. We gaan dus vol gas: iedere band krijgt 30 minuten om zich te presenteren op een locatie in Flipside.

In de tweede editie van Flipfest weer een reeks veel belovende en nieuwe namen uit het ronkende gitaar en lawaai circuit wat Brabant rijk is: Beton Fraktion (punk-rock), sMTvUz (electronisch totaalgeweld), Green Monkey Force (stonerbleus crunch), Orion (bluesfunkrock), True Citizen (spacerock) en Antwerp Deadheadz (akousties)

En alles live te volgen op www.citytv.nl

Restaurant open vanaf 19.00 uur
Aanvang 21.00 uur

GRATIS

Flipfest 2
Andre Yuen
Andre Yuen

Vrijdag 23 augustus 2013

De aanraking van Buddhas en de Christus impuls

is de eerste solo tentoonstelling van Andre Yuen in Nederland. Andre gaat met een camera, zijn oog, door de wereld en laat zien wat wij anders niet zien. Hij vindt het de taak van de kunstenaar. In zijn werk verwijst hij naar de menselijke ervaring en haar mythes. Hij put uit de rijkdom van de literatuur, fantastische afbeeldingen en symbolische structuren en laat ze samensmelten tot schilderijen, sculpturen en films. In Flipside maakt hij een multimedia installatie waarin we zullen verdwalen in een epische kunstcollectie uit het onderbewuste en die daarmee het leven voelbaar openbaart.

Op de avond zelf zijn perfromances, video's en geluid. De hele tentoonstelling wordt tijdens de performance vormgegeven.

Opening vrijdag 23 augustus – 19.00 uur (met restaurant)

expositie t/m 8 september
open iedere zaterdag en zondagmiddag van 12.00 t/m 17.00 uur

vrijdag 12 juli 2013

WORM

WORM Nocturne is een filmische, trage compositie/ installatie in het donker. Deze installatie is in 2008 gemaakt, 5 jaar later maken we een nieuwe compositie in Flipside. De WORM beweegt; musique concrète en tapeloops vallen samen met vorm en beweging; de WORM gaat open; we hanteren traagheid en stellen scherp op details; we manipuleren de WORM; zoals in het Japanse Bunraku theater doen we geen moeite om onzichtbaar te zijn.
Jochem Baelus en Wannes Deneer hebben afgelopen maand verder gewerkt aan Worm.

Open vanaf 20.00 uur
Aanvang 21.00 uur
gratis


 

Worm

Zondag 23 juni 2013

Generatie Flipside IV

Generatie Flipside is een open podium voor kunstenaars uit de wijk Vaartbroek. Flipside wil lokale kunstenaars de gelegenheid geven om hun werk te tonen en de wijk de mogelijkheid te geven om kennis te maken met de gebruikers en partners van het pand. En wat extra's om een gezellige middag te creëren....
Uit de wijk
Schilderes Danielle Diemel hebben we gevraagd als artist in residence. Ze gaat 2 weken werken in de galerie om groot werk te maken, iets wat ze in haar atelier niet kan doen. Fotograaf Klaas Henstra zal een serie van 8 foto's tentoonstellen.
Ebru Janssens Kayan en Govert Kagenaar hebben dit voorjaar door de wijk gezworven op zoek naar ontmoetingen. Naar plekken waar mensen uit de wijk samenkomen. We laten een selectie zien van hun foto's.
Gebruikers van Flipside
Dubbelvoudig Benelux winnaar oriëntaalse dans Ana Danst zal een aantal demonstraties geven in de vernieuwde danszaal. Daar zal ook School voor Hedendaagse Dans van Annette Waterschoot een korte impressie laten zien. We gaan koken op de Woodgasburner van Bertus Fridael en Inge's Eettafel verzorgt ons met hapjes en snack uit de buurt en streek..
Flipside Partners
Zwarte Vlegels is een samenwerking van gitarist Niels Duffhuës en tekstdichter Nick J. Swarth. Over de jaren heen hebben beide al meerdere malen in Flipside op het podium gestaan maar nog nooit samen. Ze kennen elkaars werk en vonden in dit project een nieuwe uitdaging: improviserend brengen ze een korte voorstelling van tekst en muziek.
De kindervoorstelling Het is een Boek is een vertel en theatervoorstelling voor kinderen van 4 jaar
Theatergroep Luxemburg uit Antwerpen brengt kindervoorstellingen waarbij naar een combinatie wordt gezocht van beeldende kunst en theater.
Voordrachtkunstenaar Kees de Haan komt met de performance 'Gebruiksaanwijzing'.

Flipside is open vanaf 13.00 uur.
Het programma begint om 14.00 uur.
Klik hier voor het tijdsschema

zaterdag 8 juni


UN BE


Afsluitende presentatie van de werkperiode van kunstenaars uit Duisburg met werk van
Arno Gendreizig
Josef Tobias
Thomas Weiss
Patricia Murawski

Performances van
Jan Starek (singer/songwriter),
Patricia Murawski (hairpainting) en
Natalie Mol (vocal)

Met restaurant vanaf 19.00 uur
Aanvang programma 20.00 uur
gratis

Ook te volgen via live streaming op www.citytv.nl


Meer info en links:
www.margrietkicks-ass.nl/splashbox.html
https://soundcloud.com/vermisstsusi
http://vermisstsusi.bandcamp.com/
http://gael.moissonnier.free.fr ‚
http://zerojardins.com
http://soundcloud.com/gm-mofo
www.yolandauriz.info/Yolanda_Uriz/bio.html
www.opticalmachines.nl
http://www.mediafire.com/?1basbwyhwulxe
https://soundcloud.com/carrageenan/
http://goldenlabrecords.wordpress.com/releases/

Zaterdag 6 april


Rammelfest 8.nat


"Le bruit des moutons trempés"

Als afsluiting van haar artist-in-residence periode in maart 2013 in Artspace Flipside in Eindhoven, organiseert Margriet Kicks Ass op 6 april het Rammelfest 8.nat.
Tijdens haar haar residence heeft Margriet haar eigen instrument, de Plonsbak verder ontwikkelt en uitgekristaliseerd. De Plonsbak is een spetterbak gebaseerd op resonantieklanken onder water. Door het toevoegen en weghalen van specifieke (dagelijkse) objecten bouwt zij live een compositie. Een minicamera registreert de bewegingen en dat zien als projectie.
Naast haar eigen onderzoek nodigt zij in deze periode ook verschillende (geluid)kunstenaars uit op het thema water en geluid in te gaan. Uiteenlopende kunstdisciplines en uitingsvormen over dit natte thema, zowel in Beeld als in Geluid geven act de présence:.
Vermisst Susi (be) is een experimenteel noise project van Matthieu Levet (ook actief als Carrageenan) en Jacques Mouton. Ze gebruiken feedback ,sample en real-time recordings om een realistische mock-up van verlies en afwezigheid te creëren.
G. Moissonnier is een Franse experimnetele muzikant. Hij speelt op een A-100 modulaire synthesizer en werkt ook met tapes en field recordings.
Yolande Uriz Elizalde brengt met Mellifluous een instrument/installatie, die gebruik maakt van onderwater feedback om zo tot vloeiende soundscapes te komen. Mellifluousonderzoekt de ruimte is de onderwater akoestiek: een 'meltin pot' van geluidsbronnen en geluidsruimte.
Rikkert Brok is gefascineerd door licht en projecties. Door te experimenteren met lampen en lenzen creëert Rikkert een uniek beeld op het concept van bewegend beeld. Daarbij is de apparatuur vaak net zo belangrijk als de projectie zelf. Rikkert maakt projector met een open structuur zodat de kijker de oorsprong van het beeld kan zien.
Mohamed Stranjac: maakt een geluidsinstallatie: Mohamed & The Electric Jesus Orchestra
Roel Weenink doet de aankleding met luidsprekers, spiegels en licht
Marc Koolen met Struikeldraden: in de (interactieve) installaties van Marc Koolen is de bezoeker altijd weer de klos of een gelukkige winnaar. In galerie Flipside combineert hij het project struikeldraden met het thema water. Als je echt niet oplet, mag je ook best de lul zijn.
Carrageenan met Matthieu Levet is een Brusselse geluidskunstenaar. Hij heeft inmiddels al 3 albums op zijn naam en treedt op in Duitsland, Frankrijk en China. Hij is ook lid van Vermisst Susi.
DJ Diswithoutoli: ManGenerated/ Portable Noise Kremator (Belgium) handpicking and mixing tapes from his vast collection of underground wonders.

Zaterdag 6 april vanaf 20.00 uur
Restaurant is open van 19.00 uur t/m 22.00 uur. Voor E 5,= een warme maaltijd
Gratis toegang

Live te volgen op www.citytv.nlArtist-In-Residence
In de maand februari denken, werken, zweten en produceren 5 kunstenaars werk:
Danny Scholtze, sculptuur-architectuur, www.dannyscholtze.com
Matijs vd Kerhof, schilderen, www.matijsvdkerkhof.dse.nl
Maartje Bertens, schilderen-tekenen, www.maartjebertens.nl
Sandra Archut, schilderen, www.sandraarchut.exto.nl
Sam Schaak, multi media, www.samschaak.portfoliobox.net

Ze zijn op zoek naar verdieping in hun werk en hebben ruimte nodig om hun ideeen te kunnen ventileren.
Waar het naar toe gaat is nu nog niet duidelijk.
Of er een presentatie komt? Ja, dat wel maar niet in de traditionele zin van openingetje tralala.Flipfest 1

Zaterdag 9 Februari
FlipFest
is een compact gratis festival met de 6 bands:
Jack's Dignity
Twee jaar geleden stond Jack´s Dignity met hun debuut plaat ook al in Flipside. Ze kwamen op stoom. Nu met nieuw materiaal, kom luisteren naar de verdieping. Uit Best
MUDGRUB
Gewoon vunzig op een basis van grunch en rock. Uit de lichtstad
Scattered Lights
Doe maar, Beef en Scattered Lights. Een traditie zet zich voort: Ska uit Brabant
Flying Shoe
In het zuiden schijnt de zon, in België hijgt de rock je in je nek. Flying Shoe pakt je in je nekvel.
DRUHB
Drop de beats en check de mike, twee mikes eigenlijk. Ook het Zuiden roert de mond. Kort en krachtig zoals het bedoelt is.
Machinery
Action painting next level. Levi van Huygevoort gaat als een razende het doek te lijf. Arnold Kooij gitaart, loop-t en sampled er op los.

Vanaf 19.00 is er restaurant met een no budget warme maaltijd.
Tot 22.00 wordt er geserveerd.
Reseveren niet nodig.
Aanvang 20.00 uur
Tot 24.00 uur
Gratis

Live-stream op www.citytv.nlZondag 3 Februari 2013


Nieuwjaars Toost


In goed gebruik en als al bijna een vaste traditie beginnen we het jaar met een fikse toost.
En wel vanaf 15.00 uur worden de glazen geheven , de kelen geopend en de verzengende woorden geuit.


Welkom


Om het geheel een fikse duw te geven presenteren we ook het resultaat van de Artist In Residence van
Julio Lozano en Soledad Limido:


Autopista Chicha


De afgelopenweken hebben Julio Lozano en Soledad Limido gewerkt aan simulatie van
een busreis over een snelweg. Over een Latijns Amerikaanse
muzikale autopista, waarbij ze van lp’s en cassettes antieke
traditionele ritmes hebben gemanipuleerd tot een cultuur
overstijgende digitale Cumbia sound.
Aangevuld met parafinilia uit Peru. Argentinië en Colombia worden we meegezogen in een absurde rit tussen Maradona,Gauchito Sil, posters, postzegels, neonlicht en teddyberen.
Caramba! Laat U gaan...

Open vanaf 15.00 uur t/m 18.00 uur
Gratis

meer info:
JULIO LOZANO
http://www.silbandodiscos.com.ar
http://www.myspace.com/silbandodiscos
http://www.myspace.com/djpinchado
SKYPE djpinchado

DJ Pinchado